2 Aralık 2008 Salı

Yogalates'in temelleri Tibet'te

Peter Kelder'in yazdığı meşhur "Tibet'in Gençlik Pınarı" adlı kitabında bahsettiği hareketler yogalates egzersizinin ana hareketlerinden bazılarını oluşturuyor.

Tibetin Gençlik Pınarı özellikle esnemeye dayalı 5 hareketten oluşuyor.


1. HAREKET: Dolaşımı geliştirir, varisli damarların verdiği rahatsızlıkların hafiflemesine yardım eder, kolları yumuşatır, zihin açıklığına katkıda bulunur ve baş ağrılarını önleyen beyin-omurga sıvısının akışını destekler.

Kimden yogalates


2. HAREKET: Tiroit bezi, böbreküstü bezleri, böbrekler, tüm sindirim sistemi organları ve prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organlar ve bezler üzerinde onarıcı etkisi vardır. Düzensiz regl dönemlerinde ve menepozun bazı semptomlarını hafifletmede yardımcı olur. Sindirim ve bağırsak sorunları üzerinde olumlu etkisi vardır. Karın bölgesini, bacakları ve kolları güçlendirir, Sırt ağrısı ve boyundaki sertliği alır.

Kimden yogalates


3. HAREKET: Tiroit bezlerini, böbreküstü bezlerini, böbrekleri, tüm sindirim sistemi organlarını ve prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organları ve bezleri gençleştirir. Menopoza girmiş ve düzensiz veya tembel regl dönemlerini düzenler. Karın bölgesini yumuşatır ve güçlendirir, diyaframı yumuşatır, soluk alıp vermeyi derinleştirir, sırt ve boyun ağrılarını giderir.

Kimden yogalates


4. HAREKET: Tiroit bezi, sindirim sistemi, prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organları ve bezleri, dolaşım üzerinde canlılık veren bir etkisi vardır. Karın bölgesini, kalp kaslarını ve diyaframı yumuşatır. Eğer sinüs tıkanıklığınız varsa, bu ayinin burun deliklerinizi açtığını fark edebilirsiniz. Eğer boynunuzda, omuzlarınızda, kalçalarınızda ve dizlerinizde arteritiniz varsa, bu hareket semptomları hafifletmeye yardımcı olur.Tembel veya düzensiz regli dönemleri ve menopoz semptomları da bu hareket tarafından olumlu olarak etkilenir.

Kimden yogalates
Kimden yogalates


5. HAREKET: Tiroit bezlerini, böbreküstü bezlerini, böbrekleri, tüm sindirim sistemi organlarını ve prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organları ve bezleri gençleştirir. Bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olan dolaşım ve lenfatik akışın geliştirilmesine ön ayak olur, daha derin soluk alıp vermeyi, enerji ve canlılığı uyarır ve tüm çakraları hızlandırır. Karın bölgesini, kalp kaslarını ve diyaframı yumuşatır; karın bölgesi, bacaklar ve kolların güçlenmesini sağlar ve sırtın alt kısımlarındaki ağrının olduğu kadar bacak ve boyundaki sertliğin de geçmesine yardımcı olur. Aynı zamanda sinüsleri temizler, sindirim ve bağırsak sorunlarını azaltır, kollarında ve ve bacakalrında osteoporoz rahatsızlığından yakınanlara yardımcı olur.

Kimden yogalates


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder